Събота 21, Юли 2018
Горещи Новини
Начало / Днес е световният ден без сутиени

Днес е световният ден без сутиени

13 октомври е денят, в който дамите трябва да оставят сутиените си вкъщи и да се присъединят към честването на световния ден за неносене на сутиени, пише Roodepoortrecord.

Световният ден без сутиени окуражава жените да ходят без сутиени през всичките 24 часа на 13 октомври, тъй като целият месец е посветен на информираността за рака на гърдата. Въпреки че произходът на този „празник“ не е ясен, явлението се наблюдава от поне 2011 г., като още от тогава неговата цел е привличане на общественото внимание към рака на гърдата и събиране на пари за научни изследвания.

Този ден също така напомня на жените, а и на мъжете, колко е важно да участват в борбата срещу рака на гърдата, просто като редовно ходят на преглед или редовно сами да проверяват имат ли някакви симптоми. Много от жените, преборили рака на гърдата, обаче не могат да излизат без сутиен, тъй като той им е нужен да придържа протезите им след операцията за отстраняване на болната гърда.

Мъжете могат да подкрепят каузата, носейки нещо лилаво – вратовръзка, боксерки, чорапи или тениска.

Вижте още

Децата на Петрич на покрива на Балканите, ръководителят г-н Стоилов: Развяхме гордо българския трибагреник с усмивки на лицата!

Шейсет и шест бивши и настоящи ученици от I ОУ „Кочо Мавродиев“ дружно се качиха на връх Мусала. Балканският първенец бе покорен от шестокласници, седмокласници....

Добави Коментар

CAPTCHA