Депутатът Стефан Апостолов даде надежда на 9 двойки с репродуктивни проблеми
Четвъртък 16, Август 2018
Горещи Новини
Начало / Депутатът Стефан Апостолов даде надежда на 9 двойки с репродуктивни проблеми

Депутатът Стефан Апостолов даде надежда на 9 двойки с репродуктивни проблеми

Най-младият депутат в Пиринско - Стефан Апостолов, помогна на девет семейства с репродуктивни проблеми. Още по време на предизборната си кампания, той даде дума да работи за тази благородна кауза и да подпомага финансово двойки за ин витро процедури. 

Народният представител от ГЕРБ дарява половината от заплатата си на такива двойки. Парите превежда по банков път - средно по около 1500 лева. 

"Това също е начин да се справим с демографската криза. По статистика около 160 000 двойки у нас имат репродуктивни проблеми. 10 процента от ин витро опитите да завършват с успех, се получава към 23 000 деца повече. Средно у нас се раждат 60 000 деца, като прибавим и родените от ин витро процедури, ето как ще се справим с демографската криза", коментира Апостолов.

Той припомни, че тази година кабинетът одобри четвърти безплатен опит за ин витро процедури, което е още една възможност за увеличаване на раждаемостта у нас.

Още в предизборната си кампания Стефан Апостолов помогна финансово шест двойки с репродуктивни проблеми. Така, към момента младият народен представител е оказал подкрепа на общо 16 семейства. Той даде дума, че докато е депутат, ще дарява половината от заплатита си за тази благородна кауза. 

Вижте още

Община Петрич и НЧ „Братя Миладинови - 1914” ви канят на концерт на Китаро-мандолинен оркестър и гостуващи музиканти

В събота 24.06.2017 г. от 19.00 часа на сцената на градския площад в Петрич за първи път ще има концерт на открито Китаро-мандолинен оркестър при читалище „Братя Милади....

Добави Коментар

CAPTCHA