Вторник 22, Януари 2019
Горещи Новини
Начало / Депутатите от ГЕРБ внесоха промени в Закона за опазване на околната среда

Депутатите от ГЕРБ внесоха промени в Закона за опазване на околната среда

Съдебният контрол върху оценката за въздействието върху околната среда на обекти с национално значение да се осъществява само на една инстанция. Това предвиждат промените в Закона за опазване на околната среда, които внесоха депутати от ГЕРБ.
 
"Целта на промените е да се уеднаквят производствата, когато иде реч за изпълнението на голям инфраструктурен проект, определен от Министерски съвет за обект с национално значение", обясни председателят на правната комисия в парламента и един от вносителя на измененията Данаил Кирилов.
 
"Направихме първата стъпка с изменение на ЗУТ за еноинстанционен контрол на такива решения, т.е. жалбата се разглежда от съд в една инстанция, с което се постигна ускоряване, но само на едно от производствата, които обхващат изпълнението на такъв законопроект", посочи той.
 
"За да има изравняване, сме предложили и решенията, касаещи оценките за въздействие върху околната среща също да се обжалват пред една инстанция в бързо производство, което да протече за не повече от 60 дни", каза Данаил Кирилов.
 
По негови думи много са случаите, в които приемането на оценката са забавя заради спекулация с правото на жалба.

Вижте още

Пациентски организации подкрепят идеята да се разрешат инвитро процедурите след смъртта на един от партньорите

Да се разрешат инвитро процедурите след смъртта на един от партньорите. Зад тази идея се застъпиха пациентски организации с аргумента, че трябва да се да....

Добави Коментар

CAPTCHA