Депутатите от ГЕРБ внесоха промени в Закона за опазване на околната среда
Четвъртък 16, Август 2018
Горещи Новини
Начало / Депутатите от ГЕРБ внесоха промени в Закона за опазване на околната среда

Депутатите от ГЕРБ внесоха промени в Закона за опазване на околната среда

Съдебният контрол върху оценката за въздействието върху околната среда на обекти с национално значение да се осъществява само на една инстанция. Това предвиждат промените в Закона за опазване на околната среда, които внесоха депутати от ГЕРБ.
 
"Целта на промените е да се уеднаквят производствата, когато иде реч за изпълнението на голям инфраструктурен проект, определен от Министерски съвет за обект с национално значение", обясни председателят на правната комисия в парламента и един от вносителя на измененията Данаил Кирилов.
 
"Направихме първата стъпка с изменение на ЗУТ за еноинстанционен контрол на такива решения, т.е. жалбата се разглежда от съд в една инстанция, с което се постигна ускоряване, но само на едно от производствата, които обхващат изпълнението на такъв законопроект", посочи той.
 
"За да има изравняване, сме предложили и решенията, касаещи оценките за въздействие върху околната среща също да се обжалват пред една инстанция в бързо производство, което да протече за не повече от 60 дни", каза Данаил Кирилов.
 
По негови думи много са случаите, в които приемането на оценката са забавя заради спекулация с правото на жалба.

Вижте още

Прокуратурата разследва катастрофата в Сандански, при която кола помете дете на тротоар

Районна прокуратура – Сандански е образувала досъдебно производство за пътния инцидент от вчера, при който тежко пострада шестгодишно дете.Под наблюдението на ....

Добави Коментар

CAPTCHA