Сряда 16, Януари 2019
Горещи Новини
Начало / Дават на съд митничар от ГКПП-"Кулата" за кражба на конфискувани стоки

Дават на съд митничар от ГКПП-"Кулата" за кражба на конфискувани стоки

Окръжна прокуратура е предала на съд К. Д., в качеството му на длъжностно лице – старши експерт в сектор „Митническо разследване и оперативен контрол“ при Митница Югозападна, и Ч.Б. като помагач за извършено от тях престъпление в съучастие.

В рамките на служебните си задължения обвиняемият К.Д. контролирал дейността на смените от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ на ГКПП-"Кулата", както и на колегите от отдел „Приходи“.

Използвайки служебното си положение той присвоил чужди движими вещи, представляващи веществени доказателства по досъдебно производство, поверени му да ги пази с постановление на разследващ полицай от Териториално звено „Борба с организирана престъпност“ - Благоевград.

Длъжностното присвояване е в особено големи размери и представлява особено тежък случай – общата му стойност възлиза на 83 386 лева.

Престъплението било извършено след предварителен сговор и в съучастие с Ч.Б., който улеснил извършителя чрез осигуряване на транспорт и натоварването на вещите, сред които имало анцузи блузи, боксери, ботуши, долнища, дънки, клинове, колани, елеци, костюми, обувки, очила, панталони, портмонета, несесери, пуловери, ръкавици, сака, суитчери, чанти, часовници, шалове, шапки, якета. Всички артикули били с надписи на различни световноизвестни марки.

Предстои насрочване на делото от съда.

Вижте още

Делото срещу бившия шеф на АПИ Лазар Лазаров не тръгна

Делото в Специализирания съд срещу бившия шеф на АПИ Лазар Лазаров не тръгна заради отсъствието на адвоката на подсъдимия. Специализирано звено ....

Добави Коментар

CAPTCHA