Петък 23, Февруари 2018
Горещи Новини
Начало / Гърция получи нов транш от 800 млн. евро

Гърция получи нов транш от 800 млн. евро

Гърция получи нов транш от 800 млн. евро от Европейския стабилизационен механизъм. Сумата е остатък от предишен транш, който бе одобрен преди седмица и е в рамките на помощната програма на страната, благодарение на която тя успява да изчисти задълженията си. 

След като международните кредитори направиха втори преглед на гръцката спасителна програма, Гърция получи нов транш за погасяване на просрочените си задължения. Преводът е направен, след като миналата седмица Европейския стабилизационен механизъм одобри плащането. 

В момента се извършва трети преглед на гръцката програма, който цели да бъдат деблокирани и други траншове по линия на спасителния пакет финансова помощ за Гърция. 

Страните от Европейския съюз се надяват третият преглед на извършените от Гърция реформи да приключи бързо, а цялата програма да приключи до лятото на 2018 г., съобщава БНТ.

Вижте още

Реплика от знамето на Райна Княгиня получи като дарение музеят в Панагюрище

Реплика от знамето на Райна Княгиня и реконструкция на извезаното от родолюбивата учителка знаме за априлските въстаници е получил като дарение Историческият м....

Добави Коментар

CAPTCHA