Вторник 22, Януари 2019
Горещи Новини
Начало / Гърция получи нов транш от 800 млн. евро

Гърция получи нов транш от 800 млн. евро

Гърция получи нов транш от 800 млн. евро от Европейския стабилизационен механизъм. Сумата е остатък от предишен транш, който бе одобрен преди седмица и е в рамките на помощната програма на страната, благодарение на която тя успява да изчисти задълженията си. 

След като международните кредитори направиха втори преглед на гръцката спасителна програма, Гърция получи нов транш за погасяване на просрочените си задължения. Преводът е направен, след като миналата седмица Европейския стабилизационен механизъм одобри плащането. 

В момента се извършва трети преглед на гръцката програма, който цели да бъдат деблокирани и други траншове по линия на спасителния пакет финансова помощ за Гърция. 

Страните от Европейския съюз се надяват третият преглед на извършените от Гърция реформи да приключи бързо, а цялата програма да приключи до лятото на 2018 г., съобщава БНТ.

Вижте още

Данаил Бачков е новият старши треньор на Беласица

Бившият наставник на Миньор (Перник) Данаил Бачков е новият старши треньор на Беласица (Петрич), съобщи на извънредна пресконференция управителят на ОФК Беласица....

Добави Коментар

CAPTCHA