Четвъртък 22, Март 2018
Горещи Новини
Начало / Гърция е пред екологична катастрофа

Гърция е пред екологична катастрофа

Властите на остров Саламина в Сароническия залив обявиха, че нефтеният разлив, предизвикан от потъването на петролен танкер през миналата седмица, се разпространява и е на път да се превърне в екологична катастрофа. Бреговата линия, която се простира от Киносура до Селинийската общност, е цялата в черно, а властите се опасяват, че ще има нов теч от потъналия танкер, предава вестник "Екатемирини".

Разливът бе причинен от потъването на танкера Aghia Zoni II в събота, югозападно от остров Аталанти, близо до Пситалелия.

Петното се разпростира на повече от километър и половина и според властите пълното почистване ще отнеме месеци.

Според кмет на острова Исидора Папатанасиу времето "се е променило в неделя следобед и е довело до разливането на петрола до Саламина". "Това е огромно екологично и финансово бедствие и цялото (островно) източно крайбрежие е покрито със суров петрол", каза тя, добавяйки, че миризмата е остра и дразни очите.

Aghia Zoni II започна да потъва докато бе закотвен. По официални данни той е пренасял 2200 тона мазут и 370 тона корабно гориво. Екипажът от двама души е бил спасен и откаран в близката болница.

Вижте още

Окончателно: До края на 2018-а трябва да се подменят всички касови апарати

Всички касови апарати в търговските обекти у нас трябва да бъдат подменени до 31 декември 2018 г. заради пробиви в софтуера, който отчита продажбите. Това реши ....

Добави Коментар

CAPTCHA