Сряда 17, Януари 2018
Горещи Новини
Начало / Горанов: Ще има пари и за хляб, и за пътища, и за зрелища

Горанов: Ще има пари и за хляб, и за пътища, и за зрелища

Пари от бюджета догодина ще има и за хляб, и за пътища, и за зрелища. Така министърът на финансите Владислав Горанов коментира предвижданото увеличение на бюджетните средства.

"Почти всички сектори, които се финансират от бюджета, ще получат увеличение на заплатите – сектор „Сигурност“, „Образование“, огромна работа се свърши по отношение на административната реформа. Някой от предизборните ангажименти вече са факт. В резултат на всичко това и успокоението в обществото потреблението расте. С 3,9% ръст сме в Европа. Усеща се по средствата, които харчим и по увеличението на доходите. Разбира се то се усеща повече от хората, които са по-активни“, коментира министърът.

Той допълни, че за МВР ще бъдат отделени 55 млн. лева повече за разходи за персонал. Заедно с министър Радев ще обсъдим едно увеличение, каза Горанов.

Той коментира и евентуалната кандидатура на страната ни за еврозоната.

„Със сигурност изпълняваме всички номинални критерии за влизане в еврозоната. Разликата от Шенген е, че тук няма политически критерии. Главният аргумент е дали сме достигнали нужната конвергенция и стабилност. Трябва да сме устойчиви на външни шокове. Гърция не беше готова и при първия шок еврозоната страда. Ако бъдем допуснати в този клуб, ние ще се доближим по доходи много бързо до еврозоната, затова продължаваме да настояваме“, каза финансовият министър.

Вижте още

44-годишен от петричкото село Михнево хванат с рекордните 2,81 промила алкохол, влиза в затвора

Хванат с рекордно количество алкохол в кръвта мъж от петричкото село Михнево влезна в съда. 44-годишният мъж от село Михнево бил хванат да управлява автомобил с....

Добави Коментар

CAPTCHA