Четвъртък 20, Юни 2019
Горещи Новини
Начало / ГЕРБ обмисля да намали броя на областите

ГЕРБ обмисля да намали броя на областите

Управляващите от ГЕРБ обсъждат идея за намаляване на областните центрове в страната, пише в. "Сега", като цитира депутати от партията, без да назовава имена. Те съобщили, че се работи върху ново райониране и до края на годината ще бъде внесен законопроект за окрупняване на областите. 

Такава административна реформа бе обсъждана на правителствено ниво и при предишното управление на ГЕРБ. Редуцирането на областите се налага заради новите условия за целево финансиране от европейските фондове от 2020 г. нататък и трябва да бъде извършено от настоящия парламент, ако смята да си изпълни мандата.

Обсъждат се два варианта. Единият е намаляване на областите на 20 или 16. Вторият е запазването на настоящите, но с ограничени функции, основно контролни, а над тях да се утвърдят седем района на планиране, управлявани от губернатори. 

Стара идея е и намаляване на броя на общините, но народни представители от управляващото мнозинство заявиха, че в момента това не се обсъжда.

Вижте още

Започнаха номинациите за „Спортист на годината” в община Петрич

При селекцията за приза „Спортист на годината” ще се приемат номинации в три категории: мъже и жени; юноши и девойки /13-18 години/; деца /момичета и момчета/. При к....

Добави Коментар

CAPTCHA