Понеделник 22, Октомври 2018
Горещи Новини
Начало / Вътрешният министър свиква национално съвещание с полицейските ръководители

Вътрешният министър свиква национално съвещание с полицейските ръководители

По нареждане на вътрешния министър в Академията на МВР ще се проведе национално съвещание на всички полицейски структури. Най-вероятните теми за събранието са предстоящите протести на полицаите и даване на отчет за свършеното от местните полицейски дирекции през първата половина на годината, предава Nova.

В неделя стана ясно, че на 5 юли служителите на реда вместо да честват празника на МВР, ще излязат на протест, за да настояват за по-добри условия на работа и за по-високи заплати. Решението е взето от Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) и беше обявено от неговия председател Валентин Попов. 

В началото на месеца синдикатът поиска 15% увеличение на полицейските заплати. Последваха срещи с министъра на вътрешните работи, който поиска ясна аргументация за това. По-късно той обясни, че към настоящия момент вдигането на месечните възнаграждения в този момент е невъзможно. Националният полицейски протест е планирано да бъде проведен на 5 юли от 11:00 ч. пред храм-паметник „Св. Ал. Невски“.


Вижте още

Полицията в петричко залови вчера дрогигран шофьор и още двама с нерегистрирани мотопеди

В хода на извършена, около 23:45 часа на 05.10.2017г. на ул.“България“ в гр.Петрич, проверка на лек автомобил „БМВ“. От полицейски служители на РУ-Петрич е установено, че....

Добави Коментар

CAPTCHA