Вторник 22, Януари 2019
Горещи Новини
Начало / Вузове привличат студенти с джипове и лаптопи

Вузове привличат студенти с джипове и лаптопи

Университете у нас се надпреварват да привличат студенти с все по-атрактивни методи. След като миналото лято ректори даваха по 50 лв. на свои възпитаници и преподаватели за всеки доведен кандидат-студент, тази година някои висши училища са вдигнали мизата - на младежите се обещават даже джипове, само и само да се запишат в съответния университет.

Частното Висше училище по агробизнес и развитие на регионите - Пловдив (ВУАРР) има оферта "Учи и спечели". В специално обръщение на сайта на университета ректорът акад. проф. Димитър Димитров примамва бъдещите студенти с "щастливи бонуси" - 7-дневни почивки, смартфони, айфони, лаптопи, таблети, а голямата награда е джип. Щастливците ще са 25 първокурсници, които ще научат за своя шанс на студентския празник 8 декември, когато ще се теглят номерата на късметлиите. Друг частен пловдивски университет - Висшето училище по сигурност и икономика - е възприело почина на колегите си и предлага "само сега" специална модулна такса от 600 лв. за всички приети и записани студенти в първи курс, пише в. "Сега".

Великотърновският университет пък, който е държавен, използва промоциите в друга посока. Офертата гласи, че тези, които се запишат на 10 и 11 юли в първи курс в една от общо 7 специалности, ще бъдат освободени от такси за първия семестър, които варират от 250 до 380 лв.

За академичната 2017/18 г. кабинетът утвърди 8% по-малък план-прием на студенти - около 45 хиляди души (при около 49 хил. души за м.г.). Въпреки това и тази година се очаква отпуснатите бройки да не бъдат запълнени. 

Вижте още

24-годишен пристигна с нощния влак, скочи от 9-ия етаж и оцеля

24-годишен мъж от карловското село Ведраре, пристигна с нощния влак в Бургас, влезе в жилищен блок в комплекс „Лазур“, изкачи се до тавана на деветия ет....

Добави Коментар

CAPTCHA