Понеделник 20, Май 2019
Горещи Новини
Начало / Влязоха в сила новите правила при регистриране на автомобили

Влязоха в сила новите правила при регистриране на автомобили


Влязоха в сила нови правила при регистриране на пътни превозни средства, съобщиха от пресцентъра на МВР. Те са уредени в приетите септември месец промени в Закона за движение по пътищата и са започнали да действат на 27 декември.

Три са основните моменти в записаните нови правила.

Продавачите на пътни превозни средства вече няма да бъдат длъжни да представят пред "Пътната полиция" договора за покупко-продажба.

Купувачите ще трябва да регистрират закупеното ППС в срок от един месец. Новите правила важат както за регистрирани у нас ППС, така и за закупени от чужбина. От МВР напомнят, че ако купувачът не изпълни задължението си по регистрация до два месеца,тогава регистрацията ще бъде прекратена автоматично.

Третата промяна е свързана с изграждането на връзка между нотариусите, които изповядват сделки за покупко-продажба, и системата на "Пътна полиция". От "Пътна полиция" уточняват, че към момента МВР и Нотариалната камара работят по техническата свързаност на системите.

Вижте още

Правителството отпусна втория милиард за саниране

Правителството одобри втория милиард по програмата за саниране на многофамилни частни сгради. Парите ще бъдат дадени на Българската банка за развитие (ББР) чрез&....

Добави Коментар

CAPTCHA