Четвъртък 22, Март 2018
Горещи Новини
Начало / Влязоха в сила новите правила при регистриране на автомобили

Влязоха в сила новите правила при регистриране на автомобили


Влязоха в сила нови правила при регистриране на пътни превозни средства, съобщиха от пресцентъра на МВР. Те са уредени в приетите септември месец промени в Закона за движение по пътищата и са започнали да действат на 27 декември.

Три са основните моменти в записаните нови правила.

Продавачите на пътни превозни средства вече няма да бъдат длъжни да представят пред "Пътната полиция" договора за покупко-продажба.

Купувачите ще трябва да регистрират закупеното ППС в срок от един месец. Новите правила важат както за регистрирани у нас ППС, така и за закупени от чужбина. От МВР напомнят, че ако купувачът не изпълни задължението си по регистрация до два месеца,тогава регистрацията ще бъде прекратена автоматично.

Третата промяна е свързана с изграждането на връзка между нотариусите, които изповядват сделки за покупко-продажба, и системата на "Пътна полиция". От "Пътна полиция" уточняват, че към момента МВР и Нотариалната камара работят по техническата свързаност на системите.

Вижте още

Разлог се преклони пред делото на Левски

Жителите и гостите на Разлог почетоха паметта и делото на Васил Левски.„Идеите на Апостола, въплътени в слово и дело, доказват, че и в робски години може да си Чов....

Добави Коментар

CAPTCHA