Събота 21, Юли 2018
Горещи Новини
Начало / Видеокамера запечата служител на ДАНС и активист на ВМРО - Петрич да нахлуват с взлом в къщата на зам. училищен директор

Видеокамера запечата служител на ДАНС и активист на ВМРО - Петрич да нахлуват с взлом в къщата на зам. училищен директор

ВЪВ ВЛИЗАНЕ С ВЗЛОМ В ЧУЖДА КЪЩА ПОСРЕД БЯЛ ДЕН ВЧЕРА БЕ УЛИЧЕН СЛУЖИТЕЛЯТ НА ДАНС ПЕТРИЧ РАДОСЛАВ НУРКОВ. В СЪУЧАСТИЕ С НУРКОВ Е БИЛ И НЕГОВ ПРИЯТЕЛ, КОЙТО Е ЧЛЕН НА ВМРО-ПЕТРИЧ, СЪОБЩИХА ПЕТРИЧАНИ ЗА STRUMA.COM, КОИТО ПРЕДОСТАВИХА В РЕДАКЦИЯТА НИ ВИДЕОЗАПИС ОТ ДЕЙСТВИЯТА НА ИМЕНИТИТЕ СИ СЪГРАЖДАНИ.

Около 11:30ч. вчера, необезпокоявани от никого Нурков и съучастникът му спрели лек автомобил пред къщата на зам. - директора на СУ "Никола Вапцаров" в Петрич Емил Нурков, който е чичо на Радослав. Слезли от автомобила и Радослав прескочил желязната ограда на къщата. Влязъл в строежа, за който Нуркови водят дела. Изнесъл от там четири автомобилни гуми,, които неговия съучастник старателно прибирал в колата. След като приключили, Нурков започнал да бута зверски желязна гаражна врата, която била заключена с катинар. Разбили врата, без да влизат в гаража и спокойно напуснали обекта .

Собственикът на къщата Емил Нурков, прибирайки се от работа видял повредената врата, решил, че дома му е ограбен и сезирал незабавно органите на реда в Петрич.

Служителят на ДАНС обаче най- вероятно не знаел, че семейството на чичо му от скоро поставило охранителни камери, които този път му изиграли лоша шега

След като прегледал целия процес на видеозапис Е. Нурков предоставил видеозаписите на ПУ на МВР в града..

Свързахме се Емил Нурков, който бе потресен от действията на роднината си. Ето какво ни каза той: " Изпратих ви записа, защото имам доверие на вашето издание. Потресен съм от това, което видях и недоумявам как е възможно служител на ДАНС, човек, който се предполага, че е лицето на службите за сигурност, които трябва да ни пазят, да си позволява такива незаконни действия. Мисля, че той действа смело, с чувство на безнаказаност. Това не е първият случай, в който Радослав нанася сериозни имуществени вреди в къщата ни. За това решихме да поставим камери за видеонаблюдение, като мислехме, че ще бъдем защитени.

Ние водим дела с Радослав за въпросния строеж, който според нас е придобит преди години с документна измама. Делата продължават и чакаме решение от Благоевградския съд.

Имам съмнения, че някой го пази, има протекции върху него, които не мога да си обясня. Оставам с чувството, че той като служител на ДАНС е над закона. "- каза Емил Нурков.

Struma.com потърси коментар от полицията в Петрич, откъдето заявиха : Имотът е спорен и двамата имат документи за собственост върху тази къща. Докато не излезе съдебното решение не може да се твърди, че Нурков е влязъл в чужд имот, тъй като той има документ за собственост. Да, работим по случая, вчера призовахме всички замесени лица. Служителят на ДАНС, твърди, че взетите гуми са негови. Не приемаме упреците, че пазим този, или онзи, в случая е налице спор за имот. Дали е придобит с фалшиви документи, както твърди г-н Емил Нурков, това ще доказва съдът.

Продължаваме на следим сагата Нуркови. Преди време ви показахме зверски скандал между Емил Нурков и неговата племенница, сестра на Радослав. Битката у семейството продължава с години.


 

Вижте още

Застудяване през уикенда, следващата седмица отново ще е топло

След почти пролетното време, което ни обещават днес синоптиците, ни очаква по-хладен и мрачен уикенд. За почивните дни времето се разваля, показват краткосрочн....

Добави Коментар

CAPTCHA