Сряда 19, Декември 2018
Горещи Новини
Начало / Великобритания може да остане част от единния пазар след Brexit

Великобритания може да остане част от единния пазар след Brexit

Обединеното кралство може да остане част от единния пазар на Европейския съюз и след напускането на Съюза. Тази възможност бе отбелязана от британския министър на търговията в сянка и депутат от Лейбъристката партия Бари Гардинър, цитиран от The Guardian. С тази своя позиция Гардинър заема привидно различна позиция от лидера на Лейбъристите Джереми Корбин.

На въпрос дали е наясно, че излизането на Великобритания от Общността би означавало край на членството в единния пазар, Корбин отговори пред BBC: „Абсолютно”.

Той добави, че въпреки това Лондон иска безмитен достъп до европейския пазар,  както и запазване на сътрудничеството в областта на университетското образование и изследвания.

Помолен да потвърди това лейбъристкият търговски министър в сянка Гардинър заяви:

„Това, което казахме, е, че имаме нужда от тези ползи и дали те ще бъдат постигнати чрез реформирано членство на единния пазар и митническия съюз или чрез ново, предоговорено търговско споразумение, е всъщност на второ място за постигане на ползите.”

Гардинър коментира, че от Лейбъристката партия са критикували премиера Тереза Мей, че от самото начало на преговорите по условията за Brexit е оттеглила въпроса за членство на Обединеното кралство в единния пазар на Европейския съюз.

Вижте още

БДЖ има нужда от 1.3 млрд. лв. за нов подвижен състав

За цялостното технологично обновление на БДЖ ще са необходими инвестиции на стойност между 800 млн. и 1.3 млрд. лв. Това каза изпълнителният директор на „Холдинг БД....

Добави Коментар

CAPTCHA