Петък 14, Декември 2018
Горещи Новини
Начало / Българското Европредседателство ще бъде открито на 11 януари

Българското Европредседателство ще бъде открито на 11 януари

Официалната церемония за откриването на българското председателство на Съвета на ЕС ще е на 11 януари. Заради това от 10 до 12 януари движението в района на Народен театър „Иван Вазов“ ще бъде ограничено.

Това каза в сутрешния блок на Българската национална телевизия заместник-кметът на София Евгени Крусев.

„Всяко събитие има конкретна схема, конкретно за събитието на 11 януари ограничението ще е на ул. "Бенковски", "Иван Вазов", "Славянска", ще бъдат ограничени паркоместата за 2 дни, ще могат да се ползват алтернативните места, които са около тази зона“, обясни той и добави: „За другите срещи, които са в НДК, ще бъдат затворени паркинга откъм вход А3 и откъм ул. "Шандор Петьофи". При преминаване на определени делегации ще се спира частично движението по преценка на МВР от летището до определените хотели“.

По думите на заместника на Йорданка Фандъкова всички спирки на градския транспорт около Националния дворец на културата (НДК) ще работят нормално, единствено спирката под Моста на влюбените в посока към болница „Н. И. Пирогов“ ще бъде изместена.

Същевременно днес Българската народна банка (БНБ) пуска обращение две монети, посветени на българското председателство - сребърна възпоменателна монета с частично позлатяване е с номинална стойност 10 лева в тираж от 3000 броя, и монета с номинална стойност от 2 лева, която ще е в тираж от 500 000 броя, а вече е валидирана и специална пощенска марка "Първо Българско председателство на Съвета на ЕС".

Вижте още

Саудитска Арабия увеличи цените на бензина двойно

Саудитска Арабия вдигна двойно цените на бензина от началото на годината, съобщава държавната информационна агенция SPA. По официална информация решението е свър....

Добави Коментар

CAPTCHA