Неделя 15, Юли 2018
Горещи Новини
Начало / България и Македония ще предлагат общи туристически пакети

България и Македония ще предлагат общи туристически пакети

Македонски и български градове ще са с общи туристически оферти. Това предвижда Проект за създаване на по-голям интерес за посещение на туристите на Югозападна България и Югоизточна Македония, предава БНТ.

По проекта е изграден трансграничен център за забавления, който ще предлага интересни туристически забележителности. Избрани са 5 пилотни мини дестинации в България и Македония за туристите. В Благоевградско са Благоевград, Банско, Гоце Делчев, Петрич и Средна Струма, което обхваща Кресна и Струмяни. А от Югоизточния планов регион в Македония това са Струмица, Ново село, Радовиш, Гевгелия и Дойран.

При разработването на атрактивните туристически услуги e предвидено освен настаняване и изхранване към цената на екскурзията да бъдат включени и водачи, които да показват на туристите забележителностите на съответното място. Ще има и виртуална платформа, в която всеки може да избере какво, кога и как иска да посети.

Данни на Националния туристически институт сочат, че все повече българи избират да пътуват в Македония, а през последния месец 40 000 македонски граждани са посетили България.

Проектът е финансиран от Европейския съюз. Сътрудничество се осъществява чрез фондовете за предприсъединителна помощ, които поделиха в региони Западна България и Източна Македония и ги обявиха за общо пространство.

Вижте още

Днес народни представители от ГЕРБ – Благоевградска област Даниела Савеклиева, Aлександър Мацурев, Георги Динев и Стефан Апостолов дадоха пресконференция за истинското финансово състояние на държавата

Министерството на финансите изплати външен дълг за близо 2 милиарда лева - точно 990.375 млн. евро (950 милиона евро главница и 40.375 милиона евро лихви).След това плащане....

Добави Коментар

CAPTCHA