Понеделник 19, Ноември 2018
Горещи Новини
Начало / Българин е търсен за убийство в Холандия

Българин е търсен за убийство в Холандия

Състав на апелативния съд във Варна потвърди определението на Окръжния съд в Търговище, с което 39-годишният Метин Мехмедов от Търговище остава с мярка „задържане под стража”.

Мехмедов има издадена европейска заповед за арест. Тя е с дата от края на октомври и е издадена от прокуратурата на град Бреда, Кралство Нидерландия. Тамошните власти са посочили, че спрямо Мехмедов се води наказателно преследване за убийство.

Българинът е търсен за престъпление от февруари, миналата година, в град Осендрехт. Тогава в жилище, в което е имало наркооранжерия, е бил открит трупът на прострелян мъж. Свидетели на убийството насочили вниманието на разследващите към няколко мъже, които в последствие се оказало, че са български граждани.

Ако бъде доказана вината на Метин Мехмедов, законите в Холандия за такова престъпление предвиждат лишаване от свобода до 30 години.

Варненският апелативен съд счита, че единствената мярка за неотклонение, която може да обезпечи присъствието на Мехмедов при гледане на делото за предаването му в Холандия, е задържането под стража.

Вижте още

Къща-музей „Ванга“ към Исторически музей – Петрич ще почете паметта на Вангелия Гущерова – Ванга със специална програма

Къща-музей „Ванга“ към Исторически музей – Петрич ще почете паметта на Вангелия Гущерова – Ванга със специална програма. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Пир....

Добави Коментар

CAPTCHA