Понеделник 25, Май 2020
Горещи Новини
Начало / Бурята Алберто предизвика кално свлачище, уби двама души в САЩ

Бурята Алберто предизвика кално свлачище, уби двама души в САЩ


Докато отзвучаващата субтропическа буря Алберто се разрази над целия район на Големите езера в САЩ, изтощените местни хора продължаваха да наблюдават днес язовирите и склоновете.

Съпътстващите дъждове предизвикаха наводнения и кални свличания в района на Апалачите и американския Югоизток, предаде Асошиейтед прес.

В планините на щата Северна Каролина такова свлачище вчера стана причина за изтичане на газ, разруши къща и уби двама души в нея, съобщи сержант Шейн Робинс от полицията в Бун.

На други места четири язовира са под постоянно наблюдение от щатски инженерен екип, каза вчера губернаторът на Северна Каролина Рой Купър. Той обяви извънредно положение за най-силно пострадалите планински окръзи и каза, че прогнозата за края на седмицата е за изолирани бури с проливни дъждове.

Те може да причинят внезапни наводнения в райони, където за последните 15 дни са паднали до 50 см. дъжд. "Бурята още не е отминала. Призовавам хората да следят внимателно прогнозата за времето", каза Купър.

Алберто продължава да се движи като класическа тропическа буря и се разпростря от Флорида чак до околностите на Чикаго. Синоптиците казват, че бурята все още може да донесе валежи и поривисти ветрове в района на Големите езера тази седмица.

Вижте още

Стенограма дава нови разкрития за 10 ноември 1989 г.

Стенограма прави нови разкрития за събитията на 10 ноември 1989 г., когато България тръгна по нов път на развитие. На заседание на Политбюро на ЦК на партията на 9 ное....

Добави Коментар

CAPTCHA