Понеделник 22, Октомври 2018
Горещи Новини
Начало / Бразилия изцяло забранява абортите

Бразилия изцяло забранява абортите

Комисия към Националния конгрес на Бразилия, оглавявана от „Алианс на евангелисткото християнство”, гласува за забрана на абортите в Бразилия във всякакви ситуации, пише Reuters. В страната абортите вече ще са забранени, дори когато става въпрос за бременност след изнасилване, както и когато животът на майката може да е изложен на опасност, ако избере да роди.

Решението беше гласувано късно в сряда от специалната комисия, която обмисля и промени в бразилската конституция за удължаване на майчинството в случай на раждане на недоносено бебе.

В подкрепа на забраната гласуваха 18 от общо 19 членове на комисията, като единственият глас „Против” беше на единствената жена, присъствала на заседанието – Ерика Кокай от бразилската „Работническа партия”. Тя определи решението като политическа маневра от страна на евангелисткото мнозинство в комисията.

В момента абортите са незаконни в преобладаващо католическата Бразилия, като изключение правят случаите, когато бременността е нежелана вследствие на изнасилване или когато раждането на бебето може да застраши живота на майката. През 2012 г. Върховният съд в страната разреши премахването на зародиши с аненцефалия – състояние, пречещо на мозъка и на черепа да се развиват нормално.


Вижте още

Съдят двама македонци, опитали да пренесат през граница дрога за 165 000 лв.

Окръжна прокуратура –Благоевград предаде на съд македонските граждани Оливер С. и Аджи С. за извършено от тях престъпление по чл. 242 от НК.Късно вечерта на 01.....

Добави Коментар

CAPTCHA