Петък 19, Април 2019
Горещи Новини
Начало / Бразилия изцяло забранява абортите

Бразилия изцяло забранява абортите

Комисия към Националния конгрес на Бразилия, оглавявана от „Алианс на евангелисткото християнство”, гласува за забрана на абортите в Бразилия във всякакви ситуации, пише Reuters. В страната абортите вече ще са забранени, дори когато става въпрос за бременност след изнасилване, както и когато животът на майката може да е изложен на опасност, ако избере да роди.

Решението беше гласувано късно в сряда от специалната комисия, която обмисля и промени в бразилската конституция за удължаване на майчинството в случай на раждане на недоносено бебе.

В подкрепа на забраната гласуваха 18 от общо 19 членове на комисията, като единственият глас „Против” беше на единствената жена, присъствала на заседанието – Ерика Кокай от бразилската „Работническа партия”. Тя определи решението като политическа маневра от страна на евангелисткото мнозинство в комисията.

В момента абортите са незаконни в преобладаващо католическата Бразилия, като изключение правят случаите, когато бременността е нежелана вследствие на изнасилване или когато раждането на бебето може да застраши живота на майката. През 2012 г. Върховният съд в страната разреши премахването на зародиши с аненцефалия – състояние, пречещо на мозъка и на черепа да се развиват нормално.


Вижте още

Кубрат Пулев: Битката с Джошуа е въпрос на време

Българският боксьор Кубрат Пулев обяви, че решението, което е взел - да се откаже от двубоя с Антъни Джошуа, не е било никак лесно. Той все пак има надежда, че един д....

Добави Коментар

CAPTCHA