Петък 14, Декември 2018
Горещи Новини
Начало / Бошкилов постави на дневен ред отварянето на ГКПП-Клепало-Берово

Бошкилов постави на дневен ред отварянето на ГКПП-Клепало-Берово

Народните представители от БСП Николай Бошкилов и Кристиан Вигенин направиха питане в парламентарен контрол към вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и строителния министър Николай Нанков за отваряне на граничен пункт между Струмяни и македонския град Берово.

"Част от пътната отсечка на наша територия до бъдещия граничен пункт трябва да се рехабилитира, а останалата - да се ремонтира изцяло, тъй като никога не е асфалтирана. Повече от 30 години общината настоява за отварянето на ГКПП-Клепало-Берово. Ремонт на пътя и нов граничен пункт ще спрат обезлюдяването на населените места в община Струмяни. Хората на наша територия искат да се отвори границата, за да се съберат с роднините си, живеещи в Берово и съседни градове. Искат да се съживи региона, да се развният бизснес партньорства", заяви народният избраник Николай Бошкилов.

През 2005 година е направена преценка, че трасето от Струмяни до граница с Македония е подходящ обходен път за нов граничен пункт. Изготвен е технически проект за рехабилитация, реконструкция и ново строителство на пътя, но нещата са спрели до тук.

"Въпросът е стар и е дискутиран многократно между различни държавни институции у нас. Години наред се правят формални усилия за неговата реализация, но всички инициативи досега са без резултат. Липсата на заинтересованост и активни действия от страна на няколко правителства е очевидна. Това вреди пряко на икономиката на Югозападния регион и на нормалните отношения между двете съседни държави. Пунктът е важен в икономически и в социален план", обърна се към Захариева и Нанков народният представител от БСП.

Той апелира Екатерина Захариева да се ангажира с конкретни срокове за изграждане и отваряне на ГКПП-Клепало-Берово. 

Вижте още

Инфаркт уби на място 46 – годишният Васил Косарски от с. Поленица, след любовни ласки с проститутка

46-годишният Васил Косарски  от село Поленица, общ.Сандански е открит мъртъв в автомобил край село Рилци, информираха от ОД на МВР в Благоевград.Все още не са изя....

Добави Коментар

CAPTCHA