Събота 23, Март 2019
Горещи Новини
Начало / Борисов: Страната ни има сериозни намерения за инвестиции в Кабо Верде

Борисов: Страната ни има сериозни намерения за инвестиции в Кабо Верде

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с премиера на Кабо Верде Жузе Юлисеш де Пина Корея е Силва. На срещата бе обсъдено развитието на отношенията между двете страни, както и възможността за търговско-икономическо развитие. Премиерите коментираха и партньорството на Кабо Верде с Европейския съюз.
 
Страната ни има сериозни намерения за инвестиции в Кабо Верде, особено в сферата на туризма, стана ясно от коментара след срещата на премиера Бойко Борисов. По време на разговорите са били обсъдени и отношенията на страната с Европейския съюз.
 
Страната е пример как би могло в един момент да се спре с непрекъснатите помощи за Африка, а в същото време миграционният поток оттам, особено през Либия-Италия, да придобива огромни размери“, подчерта той.

Бойко Борисов и премиерът на Кабо Верде Жузе Юлисеш де Пина Корея е Силва
БГНЕС

„С подобна политика може хората от Африка, с наша помощ и инвестиции в образование и икономика, да се задържат на своя континент. Това са над 300 млн. души, които „чукат на вратата ни“, ако не се вземат мерки“, допълни още премиерът на Кабо Верде.
 
Борисов каза, че се надява през следващите месеци да се работи именно в тази посока. Позицията му беше потвърдена и от премиера на Кабо Верде. Според него най-ценният капитал е човешкият:
 
„Ако тази гледна точка бъде възприета от ЕС, а Кабо Верде се възприеме като пример за демократична държава, от какъвто Африка се нуждае, страната ни би могла да развие добри икономически и финансови отношения, за все по добри условия за щастлив живот на африканските граждани“.
 
Борисов допълни, че и в момента има студенти от африканската страна, които завършват у нас. И срещна желание за развитие на тази сфера и от колегата си от Кабо Верде.

Бойко Борисов и премиерът на Кабо Верде Жузе Юлисеш де Пина Корея е Силва
БГНЕС

Вижте още

Паника на „Уолстрийт“ след срив на „Дау Джоунс“

Паника настъпи на Уолстрийт след като индустриалният фондов индекс Дау Джоунс се срина за по-малко от час с 1500 пункта след месеци еуфория, изтъквана ре....

Добави Коментар

CAPTCHA