Понеделник 25, Март 2019
Горещи Новини
Начало / Борисов: Пускаме предсрочно АМ "Струма" до Сандански, експерти решават за Скаптопара

Борисов: Пускаме предсрочно АМ "Струма" до Сандански, експерти решават за Скаптопара

В края на септември или началото на октомври ще открием участък на АМ „Струма“ до Сандански.

Това каза премиерът Бойко Борисов след проверка на строителството на автомагистрала автомагистрала „Хемус“ в участъка между Ябланица и Боаза.

„Другите отсечки в момента се стоят, работят, търгуват. Остана последната част – търговете за Кресна“, допълни той.

На въпрос какво ще е решението за отсечките с археологическите разкопки, премиерът Борисов отговори:

„Каквото решат. Ако не, ще завием вляво и ще върви през старото трасе през Благоевград по двулентовия път. Ако някой иска да извади и да даде 80-100 млн. допълнително. Заради този 1 км. ще обикаля. Ние им предлагаме да направим музеи, да разкопаем нагоре целия баир, обаче е пълно със специалисти в България“, заяви той.

„За това ви доведох – да видите българите, които са в камионите, в багерите, във валяците – те са герои също. Това прави БВП – това ще доведе повече бизнес и туристи. В Габрово, Севлиевско заводите растат един след един.

На 19 септември ще бъдат открити няколко завода, а единият тунел на Шипка вече е готов с обхода. Немски, италиански, австрийски инвеститори първо питаха дали ще има магистрала до там“, допълни Борисов.

Вижте още

Търговци лъжат с коледни намаления, предупреждава потребителска организация

Редица търговци лъжат с коледните намаления и трябва да бъдем внимателни, призовават от Инициативния комитет за защита на потребителите - гражданска организаци....

Добави Коментар

CAPTCHA