Петък 18, Октомври 2019
Горещи Новини
Начало / Борисов: България е за пример в ЕС в борбата с контрабандата на цигари

Борисов: България е за пример в ЕС в борбата с контрабандата на цигари

Министър-председателят Бойко Борисов посочи, че България е за пример в борбата сконтрабандата на цигари в целия Европейски съюз. По време на среща, организирана от инициатива "Срещу незаконната търговия", премиерът посочи, че резултатите показват реалния резултат от борбата с корупцията и контрабандата.
 
По думите му, освен че се отчита най-ниското до момента ниво на контрабанда при цигарите - 6%, още по-удовлетворителното е, че тази тенденция е трайна. "Това вече тримесечие след тримесечие върви, което е най-радостно. Затова и приходите в бюджета са такива", заяви премиерът.
 
Бойко Борисов отчете, че във Великобритания има 35% контрабанда, а във Франция тя е 23,7%. Той добави, че когато се защитава европейският бюджет, той ще попита в Брюксел защо резултатите от борбата с контрабандата не са добри в много европейски държави.

Според него около 100-200 млрд. евро са несъбраните приходи от контрабанда в бюджета на Европейския съюз и добави, че това са "черните пари", които директно отиват някъде, а не влизат в бюджета.
Премиерът се възмути, как може в България да има само 6% контрабандни цигари, а в същото време да питат дали в страната ни се води ефективна борба с корупцията. "Има борба - ето я", допълни Борисов. Той добави, че само за януари приходите в бюджета от горивата са с 12% повече.

По думите му същата схема се прилага и за горива, меса, алкохол, захарни изделия. Премиерът е категоричен, че в борбата с контрабандата се използва цялата сила на държавата.

Вижте още

Лудогорец със страхотна победа в Лига Европа

Лудогорец победи Хофенхайм с 2:1 при мач от групите на Лига Европа. Мачът за разградчани не беше лек. Още във 2-та минута Хофенхайн поведе в резултата, благодарение ....

Добави Коментар

CAPTCHA