Борисов обсъди единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург
Четвъртък 16, Август 2018
Горещи Новини
Начало / Борисов обсъди единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург

Борисов обсъди единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с люксембургския си колега Ксавие Бетел, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Двамата са обсъдили приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС и по-конкретно темата за цифровизацията и единния цифров пазар.
 

В разговора си Борисов и Бетел са подчертали, че това е област от взаимен интерес и България и Люксембург ще си партнират за бързото развитие на този приоритет.

Премиерът на Люксембург е изразил интерес заедно с българското Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщения да съорганизират неформална среща на министрите на телекомуникациите, заедно с ресорния еврокомисар Мария Габриел в София през април.
 
Целта е подпомагане на по-бързото развитие на единния цифров пазар и телекомуникациите на Европейския съюз.

Срещата на министрите на телекомуникациите на страните от ЕС ще е и потвърждение на заявения пред естонския премиер Юрий Ратас от министър-председателя Бойко Борисов ангажимент страната ни, като председател на Съвета на ЕС да продължи усилията по развитието на тази приоритетна за много държави-членки област.
 
Премиерът на Люксембург Ксавие Бетел е използвал момента и да поздрави българския министър-председател Бойко Борисов за началото на председателството на Съвета на ЕС и речта, която е изнесъл пред Европейския парламент в Страсбург на 17 януари.

Бетел също така е пожелал успех на Борисов и българското правителство в следващите 6 месеца, а българският премиер го е поканил в София, където двамата да обсъдят актуалните европейски въпроси и да обединят усилия за постигане на добри резултати.

Вижте още

Предстои заснемане от въздуха на античен град Хераклея Синтика

Петрич. През 2017 година се навършват 10 години от започването на археологическия проучвания на античен град Хераклея Синтика. Това каза в интервю за Радио „Ф....

Добави Коментар

CAPTCHA