Вторник 22, Януари 2019
Горещи Новини
Начало / Борисов обсъди единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург

Борисов обсъди единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с люксембургския си колега Ксавие Бетел, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Двамата са обсъдили приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС и по-конкретно темата за цифровизацията и единния цифров пазар.
 

В разговора си Борисов и Бетел са подчертали, че това е област от взаимен интерес и България и Люксембург ще си партнират за бързото развитие на този приоритет.

Премиерът на Люксембург е изразил интерес заедно с българското Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщения да съорганизират неформална среща на министрите на телекомуникациите, заедно с ресорния еврокомисар Мария Габриел в София през април.
 
Целта е подпомагане на по-бързото развитие на единния цифров пазар и телекомуникациите на Европейския съюз.

Срещата на министрите на телекомуникациите на страните от ЕС ще е и потвърждение на заявения пред естонския премиер Юрий Ратас от министър-председателя Бойко Борисов ангажимент страната ни, като председател на Съвета на ЕС да продължи усилията по развитието на тази приоритетна за много държави-членки област.
 
Премиерът на Люксембург Ксавие Бетел е използвал момента и да поздрави българския министър-председател Бойко Борисов за началото на председателството на Съвета на ЕС и речта, която е изнесъл пред Европейския парламент в Страсбург на 17 януари.

Бетел също така е пожелал успех на Борисов и българското правителство в следващите 6 месеца, а българският премиер го е поканил в София, където двамата да обсъдят актуалните европейски въпроси и да обединят усилия за постигане на добри резултати.

Вижте още

Момиче е в болница след сбиване в училище

За сбиване между непълнолетни съобщават от ОД на МВР-Видин.Вчера служители на Районното управление в Кула се отзовали на сигнал, получен в 11.30 ч., за проблем в мест....

Добави Коментар

CAPTCHA