Понеделник 17, Юни 2019
Горещи Новини
Начало / Близо 2 млн. лева раздаде правителството

Близо 2 млн. лева раздаде правителството


1 846 827 лв. раздаде кабинетът по време на редовното заседание на Министерски съвет.
 
Отпуснати бяха допълнителни 14 715 лв. за изплащане на стипендии по Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни и общински училища през 2017 г. Средствата, които са планирани в централния бюджет, ще бъдат разпределени по бюджетите на МОН и на седем общини.
 
Освен това правителството одобри финансирането по реда на Закона за насърчаване на инвестициите на публична инфраструктура в община Габрово. От бюджета на Министерството на икономиката ще бъдат предоставени финансови средства в размер до 419 748,24 лв. с ДДС лв. за реконструкция на участък от ул. "Индустриална" и за продължение на улицата до терена, в който ще бъде построен завод за производство на туби.
 
БГНЕС
500 000 евро бяха отпуснати за Спешния доверителен фонд на ЕС за Африка. Средствата са доброволна вноска във фонда, създаден от Съюза за постигане на стабилност и справяне с първопричините за незаконната миграция и разселените лица в Африка. Те се осигуряват по линия на официалната помощ за развитие и хуманитарна помощ, които страната ни като член на ЕС следва да отделя от бюджета си.
 
През юли т.г. ротационният председател на Съвета на ЕС Естония направи допълнителендоброволен принос към Фонда в размер на 1 млн. евро, с което увеличи своя общ принос от 450 000 на 1,45 млн. евро. От учредяването на Доверителния фонд досега България е направила принос от 50 000 евро, което е идентично на съответните минимални приноси от Латвия, Литва и Словения.
БГНЕС
Отделно от това Министерски съвет реши 17 деца без право на наследствена пенсия от починал родител ще получат персонални пенсии в размер на 108,88 лв. месечно, реши правителството. Пенсиите са в размер на 90% от социалната пенсия за старост и ще се изплащат от 1 декември. С отпускането им ще бъдат подпомогнати 11 семейства, останали в затруднено финансово положение.

Вижте още

Започва санирането на панелните сгради в Сандански

Реализацията на санирането на жилищните сгради в град Сандански по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради навлиза в сво....

Добави Коментар

CAPTCHA