Вторник 22, Януари 2019
Горещи Новини
Начало / Без вина виновен: Какво е да си 7 години в затвор за убийство, което не си извършил

Без вина виновен: Какво е да си 7 години в затвор за убийство, което не си извършил

В неделя късно вечерта от Гърция се прибра Иво Богданов - мъжът, който прекара 7 години в гръцки затвор за убийство, което не е извършил. Братята Иво и Константин Богданови от Монтана лежаха невинни зад решетките за убийството на полски гражданин. Миналата година станало ясно, че полякът е умрял от естествена смърт, посочва NOVA.  
 
Това е една история за присъда без вина. Главният герой в нея не е виждал децата си седем години. Едното почти не го познава. Както не го познава и всеки друг на летището. Но историята на Иво може да бъде и една история за дългоочаквано завръщане. Началото й е 5 минути след 20:00 ч. вечерта с полет от Атина.
 
Историята на Иво Богданов започва със заминаването му за гръцки остров. Работи като бояджия, за да помага на семейството си в България. Там се запознал с поляк, когото според властите Иво Богданов и брат му Константин са убили.
 
Двамата братя прекарали в затвора близо 7 години. Тялото на жертвата не е намерено. Години по-късно се оказва, че човекът починал от естествена смърт в болница. Трупът му е разпознат от близките.

„Сега съм най-щастлив, по-щастлив от мен няма, това е 100%”, каза Иво Богданов, минути след кацането си на българска земя.

Вижте още

Катастрофи белязаха уикенда в Югозапада

20 – годишен младеж от петричкото село Скрът и спътникът му оцеляха като по чудо, след като се блъснаха в крайпътен скат с автомобила си „Опел Астра”.Около 17:55 час....

Добави Коментар

CAPTCHA