Неделя 27, Май 2018
Горещи Новини
Начало / Баща използва малолетния си син, за да пренесе контрабандна валута

Баща използва малолетния си син, за да пренесе контрабандна валута

Недекларирани  29 650 щатски долара и 3 500 евро задържаха митническите служители със съдействието на Гранична полиция на ГКПП- Капитан Андреево при щателна митническа проверка на лек автомобил.


На 18 август на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси" пристига лек автомобил управляван от 51-годишен мъж, който пътувал с жена си и сина си и още двама пътници, всички български граждани. На митнически пункт Капитан Андреево всички пътуващи в колата заявили, че не пренасят стоки или валута за деклариране.

При последвалата щателна проверка митническите служители откриват 26 650 щатски долара и 3 500 евро в различни купюри, в чанта, която била преметната през врата на малолетния син на водача на автомобила. Пред митническите служители и в личните си обяснения бащата заявил, че парите са негови.

контрабандна валута
Агенция "Митници"

На нарушителя е съставен акт по Валутния закон тъй като не е декларирал пренесените от малолетния му син през границата на страната от трета страна /Република Турция/ парични средства, подлежащи на деклариране. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство. Недекларираната валута с левова равностойност  57 127 лева  е иззета и подлежи на отнемане в полза на държавата. Работата по случая продължава.

Друг случай - 85 500 недекларирани евро задържаха митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика" в Митница Аерогара София. Парите са открити на 19 август  в пътник, гражданин на Саудитска Арабия, пристигащ с полет от Истанбул. Пътникът е селектиран и спрян за проверка при преминаването му през зелен коридор „Нищо за деклариране".

контрабандна валута
Агенция "Митници"

При проверката на багажа му са открити и недекларираните пари, които са в купюри по 500 евро. По случая е образувано досъдебно производство по описа на митница Аерогара София. Разследването се води под ръководството на Софийска Районна прокуратура

Вижте още

Отново се разпространява вирус от името на НАП

От името на Национална агенция за приходите отново се разпространява вирус чрез електронната поща. Потребителите отново се приканват да отворят прикачен фай....

Добави Коментар

CAPTCHA