Вторник 22, Януари 2019
Горещи Новини
Начало / Баща използва малолетния си син, за да пренесе контрабандна валута

Баща използва малолетния си син, за да пренесе контрабандна валута

Недекларирани  29 650 щатски долара и 3 500 евро задържаха митническите служители със съдействието на Гранична полиция на ГКПП- Капитан Андреево при щателна митническа проверка на лек автомобил.


На 18 август на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси" пристига лек автомобил управляван от 51-годишен мъж, който пътувал с жена си и сина си и още двама пътници, всички български граждани. На митнически пункт Капитан Андреево всички пътуващи в колата заявили, че не пренасят стоки или валута за деклариране.

При последвалата щателна проверка митническите служители откриват 26 650 щатски долара и 3 500 евро в различни купюри, в чанта, която била преметната през врата на малолетния син на водача на автомобила. Пред митническите служители и в личните си обяснения бащата заявил, че парите са негови.

контрабандна валута
Агенция "Митници"

На нарушителя е съставен акт по Валутния закон тъй като не е декларирал пренесените от малолетния му син през границата на страната от трета страна /Република Турция/ парични средства, подлежащи на деклариране. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство. Недекларираната валута с левова равностойност  57 127 лева  е иззета и подлежи на отнемане в полза на държавата. Работата по случая продължава.

Друг случай - 85 500 недекларирани евро задържаха митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика" в Митница Аерогара София. Парите са открити на 19 август  в пътник, гражданин на Саудитска Арабия, пристигащ с полет от Истанбул. Пътникът е селектиран и спрян за проверка при преминаването му през зелен коридор „Нищо за деклариране".

контрабандна валута
Агенция "Митници"

При проверката на багажа му са открити и недекларираните пари, които са в купюри по 500 евро. По случая е образувано досъдебно производство по описа на митница Аерогара София. Разследването се води под ръководството на Софийска Районна прокуратура

Вижте още

Секс, мазна храна и здрав сън срещу настинка и грип

Руски учен твърди, че настинките и грипът могат да бъдат победени бързо със секс, консумация на мазна храна и добър сън, съобщи Нюзру.Валери Свистушкин се ....

Добави Коментар

CAPTCHA