Петък 10, Април 2020
Горещи Новини
Начало / БГ ПРАВОСЪДИЕ: НАБЪРЗИЧКО ПУСНАХА ШОФЬОРКАТА, КОЯТО УБИ ПОЛИЦАЙ!

БГ ПРАВОСЪДИЕ: НАБЪРЗИЧКО ПУСНАХА ШОФЬОРКАТА, КОЯТО УБИ ПОЛИЦАЙ!

40-годишната Катя Лерца, която в събота прегази с джипа си 36-годишния полицай Делян Палазов, е освободена от ареста срещу парична гаранция от 10 000 лева.

На пловдивчанката е повдигнато обвинение за причинена при пътно-транспортно произшествие смърт на полицейски служител, съобщиха от Окръжната прокуратура в Пловдив.

Според държавното обвинение Катя Лерца е нарушила правилата за движение и по непредпазливост е причинила смъртта на Палазов.

Инцидентът стана в събота, докато полицаят Делян Палазов охранявал провеждащия се „Народен събор“, организиран от община Пловдив и кметството на район „Тракия“.

Той дал знак да спре лек автомобил, но движилият се зад него с висока скорост джип „Киа“, управляван от Лерца, направил рязка маневра и го блъснал. Полицаят загина на място.

Шофьорката бе задържана за срок от 72 часа, като днес наблюдаващият прокурор е постановил тя да бъде освободена от ареста с мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 10 000 лв.

На Лерца обаче е наложена забрана да напуска пределите на България, като е постановено да бъде отнето временно свидетелството ѝ за управление на моторно превозно средство.

Ако пловдивчанката бъде призната за виновна, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 2 до 6 години.

Вчера с почести, 20 траурни залпа и духова музика, стотици полицаи, близки и приятели изпратиха в последния му път 36-годишния Делян Палазов. Колегите на младия мъж вече са разкрили банкова сметка на името на съпругата му Делка Палазова. Отделно децата на полицая, които са на 6 и на 14 г., ще бъдат включени в националната програма за подпомагане на деца на загинали униформени.

Вижте още

Българите карат най-старите коли в Европа

Българите карат най-старите коли в Европа, показват данни на Европейската асоциация на вносителите на автомобили за възрастта на автомобилите в ЕС през 2....

Добави Коментар

CAPTCHA