Неделя 17, Февруари 2019
Горещи Новини
Начало / БГ ПРАВОСЪДИЕ: НАБЪРЗИЧКО ПУСНАХА ШОФЬОРКАТА, КОЯТО УБИ ПОЛИЦАЙ!

БГ ПРАВОСЪДИЕ: НАБЪРЗИЧКО ПУСНАХА ШОФЬОРКАТА, КОЯТО УБИ ПОЛИЦАЙ!

40-годишната Катя Лерца, която в събота прегази с джипа си 36-годишния полицай Делян Палазов, е освободена от ареста срещу парична гаранция от 10 000 лева.

На пловдивчанката е повдигнато обвинение за причинена при пътно-транспортно произшествие смърт на полицейски служител, съобщиха от Окръжната прокуратура в Пловдив.

Според държавното обвинение Катя Лерца е нарушила правилата за движение и по непредпазливост е причинила смъртта на Палазов.

Инцидентът стана в събота, докато полицаят Делян Палазов охранявал провеждащия се „Народен събор“, организиран от община Пловдив и кметството на район „Тракия“.

Той дал знак да спре лек автомобил, но движилият се зад него с висока скорост джип „Киа“, управляван от Лерца, направил рязка маневра и го блъснал. Полицаят загина на място.

Шофьорката бе задържана за срок от 72 часа, като днес наблюдаващият прокурор е постановил тя да бъде освободена от ареста с мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 10 000 лв.

На Лерца обаче е наложена забрана да напуска пределите на България, като е постановено да бъде отнето временно свидетелството ѝ за управление на моторно превозно средство.

Ако пловдивчанката бъде призната за виновна, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 2 до 6 години.

Вчера с почести, 20 траурни залпа и духова музика, стотици полицаи, близки и приятели изпратиха в последния му път 36-годишния Делян Палазов. Колегите на младия мъж вече са разкрили банкова сметка на името на съпругата му Делка Палазова. Отделно децата на полицая, които са на 6 и на 14 г., ще бъдат включени в националната програма за подпомагане на деца на загинали униформени.

Вижте още

Петрич отново домакин на кръг от Държавно първенство по бокс

Официалната церемония за откриването на първия кръг от Държавното лично отборно първенство и купа „България” по бокс за мъже и жени приключи преди минути в зал....

Добави Коментар

CAPTCHA