Неделя 17, Февруари 2019
Горещи Новини
Начало / Армен Саркисян е новият президент на Армения

Армен Саркисян е новият президент на Армения

Армен Саркисян бе избран за президент на Армения с голямо мнозинство от гласовете на членовете на парламента, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Кандидатурата на 64-годишния бивш премиер и бивш посланик във Великобритания бе подкрепена от 90 депутати при десет "против" и един "въздържал се" в 105-местното законодателно събрание.

Армен Саркисян ще бъде държавен глава за срок от седем години. Той заема мястото на досегашния президент Серж Саркисян, който според опозиционни лидери може да остане във властта като министър-председател.

Новият президент бе издигнат като кандидат от управляващата Републиканска партия на Армения и коалициония й партньор Арменска революционна федерация "Дашнакцутюн". Армен Саркисян бе подкрепен и от десноцентристкия блок "Царукян".

Армен Саркисян
БГНЕС

След конституционна реформа Армения премина към парламентарна форма на управление. Държавният глава е с ограничени пълномощия и се избира от Националното събрание.

Вижте още

Силно земетресение люля Иран

Силно земетресение с магнитуд от 6 по скалата на Рихтер разлюля Югоизточен Иран, съобщи Ройтерс.Агенцията се позовава на Геофизическия институт на САЩ.Епиц....

Добави Коментар

CAPTCHA