Понеделник 25, Май 2020
Горещи Новини
Начало / Арестуваха българин, хакнал банковата сметка на Бил Гейтс

Арестуваха българин, хакнал банковата сметка на Бил Гейтс

Български гражданин, заподозрян в хакване на банковата сметка на основателя на Microsoft Бил Гейтс през 2011 г., е бил арестуван в пристанищната зона на град Замбоанга във Филипините в сряда следобед. Това е станало, след като не е представил документи за пътуване. Той е идентифициран от филипинската брегова охрана като Константин Симеонов Кавръков, на 33 години, съобщава филипинското издание ABS-CBN.

Кавръков щял да се качи на кораб, пътуващ за Тави-Тави, когато е задържан от пристанищните власти за разпит. Пристанищните гранични власти обяснили, че проверяват информация дали Кавръков е същото лице, арестувано през 2011 г. за проникване в банковите сметки на Бил Гейтс.

Българинът е считан за лидер на международен престъпен синдикат, отговорен за клонирането на дебитни и кредитни карти.

Кавръков нямал паспорт, но имал филипинска шофьорска книжка с името и снимката му.Според данните от книжката, той е регистриран и живее в квартал Eastwood Libis във филипинския град Кезон.

Пристанищните власти трябва да дадат официално изявление за ареста на българина, но все още потвърждават неговата самоличност и дали има издадени за него постоянни заповеди за арест.

Вижте още

2/3 от българите днес се самоопределят за щастливи

2/3 от българите днес се самоопределят като щастливи. Това показват данни от петата вълна на Европейското социално изследване (ЕСИ), което се провежда в 47 страни....

Добави Коментар

CAPTCHA