Неделя 22, Септември 2019
Горещи Новини
Начало / Апатията на Делио Роси убива Левски

Апатията на Делио Роси убива Левски

Започваме директно, без заобикалки.

Никой нямаше да критикува Делио Роси, ако италианецът бе демонстрирал поне за миг, че се интересува от възраждането на Левски.

Откакто е на "Герена", държанието му е меко казано странно. И ако в началото за оправдание можеше да му служи времето за аклиматизация, какво да кажем за случващото се към днешна дата!?

В момента "Пророка от Римини" е в сладка отпуска и сякаш грам не се вълнува от "сините".

Ни вест, ни кост от странния италианец.

И докато не отговаря с дни на мейлите с набелязани играчи, конкуренцията не спи и вече е подсилена. Да, говорим за ЦСКА. Съперникът, срещу който вековниците ще мерят сили цели пет пъти през пролетта, и от който до голяма степен ще зависи съдбата на левскарите в този им вид.

Та дори и Септември на Ники Митов вече е в окомплектован състав! Това дори породи ехидни усмивчици от Жадното, който доказа, че може да работи по-бързо и качествено, отколкото предходните си работодатели.

Странно е. Макар и да си наемник в чужда държава, трябва да демонстрираш сърце и характер. Този Роси е доста по-различен от онзи Делио, който познавахме в Калчото. Докато в Италия приемаше всичко на живот и смърт, в Левски му е все едно. Победа, равен или загуба се приема равнодушно, а реална стратегия за бъдещето така и не е изготвена.

В момента никой не знае по какъв път е поел този Левски. Роси няма поглед върху школата, липсва игрови план за поне 2 години напред, а комуникацията му с играчите е сведена до минимум. Ако щете дори, не демонстрира и уважение към държавата ни, отказвайки да научи поне една думичка на български.

Така не става!

Носителят на Копа Италия действа странно и на трансферния пазар. Реално не е пожелал един футболист, което за треньор от неговата класа и поглед върху играта, е странно. Италианецът само задава параметри! Е с тези изисквания, вековниците няма да стигнат далеч. Резултат на тандема треньор - ръководство вече са двете "суперзвезди" Антони Белмонт и Йерсон Кабрал. Футболисти, които с оглед показаното от тях през есента, не са с нищо повече от Иво Найденов или Стаси Иванов, например. Връщането на Аймен Белаид също буди недоумение. Ясно е, че и този трансфер му е спуснат "отгоре" и няма как някой да ме убеди, че италианецът се е прехласнал по левия крак на гореспоменатия. Ако беше такъв майстор, Аймен със сигурност нямаше да се провали тотално в нискоразредния Родъръм.

Като за капак, Делио Роси избра "сините" да прекарат зимната си подготовка в Малта. Островът на Рицарите е прекрасна дестинация, но не и за професионални футболисти. Според първоначалните информации, съперниците там ще бъдат повече от скромни. Спаринги, които едва ли ще помогнат за надграждането на селекцията и предстоящото ѝ окомплектоване във формация 3-5-2. Далеч по-удачни бяха традиционните варианти Кипър или Турция, където може да свериш часовника с отбори от твоята черга, та дори и да изпробваш някой друг играч на проби. Да се надяваме, че изборът на Роси не е съпроводен от факта, че Италия е на един хвърлей разстояние и по този начин ще продължи негласно своята "отпуска" при любимото семейство.

Не мислете, че изреченото до този момент е с цел повеждане на негативна кампания срещу Роси, напротив. Просто през последните години Левски си изпати от толкова много треньори, че вече очакванията към всеки следващ са завишени. Особено, когато начело е специалист с толкова богата визитка като Делио.

Проблемът е, че дори и сега, нищо не се променя. А това е най-лошото. Бавно, но славно, надеждите към "Пророка" се изпаряват. Вината за това е изцяло негова. Апатията му убива и обижда. Всичко това пък рефлектира върху представителния тим, което от опит знаем, че не води до нищо хубаво.

Вижте още

Председателят на парламента подаде оставка

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев е подал оставка. Това обяви самият той от парламентарната трибуна в декларация от името на ПГ на ГЕРБ."Току-щ....

Добави Коментар

CAPTCHA