Англичани с дарителска мисия в Банско
Четвъртък 16, Август 2018
Горещи Новини
Начало / Англичани с дарителска мисия в Банско

Англичани с дарителска мисия в Банско

Седем английски граждани, които живеят постоянно в курорта Банско, дават пример с дарителските си акции в подкрепа на нуждаещи се деца и възрастни. Миналата година те учредили неправителствена организация, чиято основна дейност е дарителството. Самите те от 3 години правят кампании в помощ на потребителите на всички социални заведения в община Банско. Винаги в навечерието на Коледа правят благотворителни търгове, за да набират средства за своята кауза. Всички пари, които съберат, даряват на социалните центрове.

В момента се оборудва сензорна стая в Дневен център за деца с увреждания „Здравец” в града под Тодорка. „Почти винаги съгласуват начинанията си с нас. Те са страхотен пример как може да се помага на нуждаещите се хора – деца и възрастни. Допитват се от какво имат нужда потребителите на социалните звена и вършат необходимото, за да решат всеки техен проблем”, споделиха служители на община Банско.

Само преди броени дни им бе връчена грамота за приноса им към хората с увреждания. Неправителствната организация “Sunflower” /Слънчоглед/ на англичаните бе обявена за „Дарител на 2017 г.” от община Банско.

Вижте още

По заповед на кмета Димитър Бръчков започват проверки в ромските квартали на Петрич

Първа заповед на кмета Димитър Бръчков пряко касае извършването на дейности по механично почистване на битови отпадъци и строителни материали /паянти/около гр....

Добави Коментар

CAPTCHA