Събота 20, Октомври 2018
Горещи Новини
Начало / Англичани с дарителска мисия в Банско

Англичани с дарителска мисия в Банско

Седем английски граждани, които живеят постоянно в курорта Банско, дават пример с дарителските си акции в подкрепа на нуждаещи се деца и възрастни. Миналата година те учредили неправителствена организация, чиято основна дейност е дарителството. Самите те от 3 години правят кампании в помощ на потребителите на всички социални заведения в община Банско. Винаги в навечерието на Коледа правят благотворителни търгове, за да набират средства за своята кауза. Всички пари, които съберат, даряват на социалните центрове.

В момента се оборудва сензорна стая в Дневен център за деца с увреждания „Здравец” в града под Тодорка. „Почти винаги съгласуват начинанията си с нас. Те са страхотен пример как може да се помага на нуждаещите се хора – деца и възрастни. Допитват се от какво имат нужда потребителите на социалните звена и вършат необходимото, за да решат всеки техен проблем”, споделиха служители на община Банско.

Само преди броени дни им бе връчена грамота за приноса им към хората с увреждания. Неправителствната организация “Sunflower” /Слънчоглед/ на англичаните бе обявена за „Дарител на 2017 г.” от община Банско.

Вижте още

Данъчните ще затварят директно обекти, ако не издават касови бележки

Неиздаването на касова бележка ще се санкционира незабавно от данъчните със запечатване на търговския обект, освен обичайната глоба, съобщават от Националната ....

Добави Коментар

CAPTCHA