Понеделник 19, Ноември 2018
Горещи Новини
Начало / Адвокат и ексследовател: Издирваният за убийствата в Нови Искър е много опасен

Адвокат и ексследовател: Издирваният за убийствата в Нови Искър е много опасен

Ако издирваният Росен Ангелов е извършителят на убийствата в Нови Искър, и е решил да се крие, вероятно е много далече. Той е опасен за цялото население, защото няма какво да губи, и всеки, който му се препречи, може да бъде потенциална жертва. Това коментира в предаването пред bTV бившият следовател и един от най-известните адвокати у нас Людмил Рангелов.
 
Той определи престъплението като „безпощадно“, а поведението на убиеца, като поведение на „социопат и психопат“.

Росен Ангелов
МВР

Наистина е много опасен, този човек трябва да бъде намерен час по-бързо и да бъде неутрализиран“, посочи гостът и допълни, че е възможно издирваният изобщо да не е в района, в който го търсят, тъй като има предимство от два дни, а освен това и се твърди, че е добър планинар.
 
„С оглед на известните ни факти е житейски правдоподобно и логично извършителят да е Ангелов“, посочи гостът. Това не означава непременно, че той го е извършил, добави той.

Според него е възможно и извършителят да е само един и той самият поддържа тази версия. Възможно е, защото очевидно е имало някакъв конфликт, но жертвите не са очаквали да се стигне до такова изостряне, изтъкна Рангелов.
 
По думите му мотивът е „личен, емоционален и ако наистина се окаже, че това е извършителят, той вероятно е свързан с негови отношения с убитата жена Кети Кюхова“. Престъплението е „изцяло продиктувано от емоционални подбуди – страст, гняв, ревност“, смята Рангелов и допълни:
 
„За това говори обстоятелството, че има толкова много жертви. В най-лошия случай този човек има конфликт с Кети и Неделчо, останалите са невинни, убил ги е, за да заличи свидетелите. А е възможно и да получи пълно удовлетворение, че до корен е изчистил всички близки хора на Кети Кюхова“.

Рангелов смята, че убиецът е допуснал грешки. Не изглежда всичко да е прецизно премислено, посочи той. Грешките може да се състоят в това някъде в помещенията или автомобила да има негови отпечатъци, дори следи от кръв или друг материал, който може да бъде използван за ДНК анализ.
 
Оръжието на престъплението, по данните на разследващите, е малокалибрено. Вероятно е незаконно притежавано и просто до такова е успял да стигне. По законов път човек рядко избира такова оръжие, отделно Ангелов е осъждан и едва ли е получил разрешение за оръжие, коментира Рангелов.

Вижте още

11 месеца затвор за грък, нанесъл побой на лекар и медицинска сестра

11 месеца затвор за нанасяне на побой на медицински лица и хулигански действия. Това постанови Районен съд-Петрич на гръцкия гражданин Хараламбос Г. за ....

Добави Коментар

CAPTCHA